PRODUKTINFORMATIE

Onderkoeling is een potentiële bedreiging voor de traumapatiënt. Onderzoek heeft aangetoond dat het toedienen van infuusvloeistoffen op een temperatuur lager dan de normale lichaams­temperatuur een negatieve invloed kan hebben op de algehele toestand van de patiënt. U kunt zich indenken hoe een al onderkoeld lichaam zal reageren op een infuusvloeistof van ca. 20° Celsius of zelfs lager! Bij het door GeJa ontwik­kelde systeem is het mogelijk de tempera­tuur van de infuusvloei­stof op de graad nauwkeurig in te stellen tot de gewenste tempera­tuur. 

Het product bestaat uit een kleine lichtgewicht koffer waarin twee zakken van 500 ml. of 1000 ml. met infuusvloeistof in warmte-units zijn geplaatst.  

 

De warmte-units zijn door middel van een elastische band in de koffer bevestigd. Iedere  warm­te-u­nit wordt aange­stuurd door middel van een elektronische ther­mo­staat. Met deze elektronische thermostaat kunt u de gewenste tempera­tuur instellen. De gewenste temperatuur kan tevens (vooraf) bij aflevering op een vaste waarde worden ingesteld en beveiligd. Hierbij moet u rekening houden met een nauwkeu­righeid van  +/- 1,5 º Celsius. De tempera­tuur kan van de displays worden afgelezen. Wanneer de electronische thermostaat op een bepaalde temperatuur is ingesteld, zult u bij storingen aan de voeler en bij overtemperatuur door een piepalarm worden gewaarschuwd. Indien de temperatuur nog verder stijgt zal de stroombron door middel van een clixon worden onder­broken en zal er een (rood) alarm­lamp­je gaan bran­den.

U sluit de koffer aan op een 12 Volts plug (of een 220 Volt omvormer) via de bijgeleverde aansluitkabel. Het stroomver­bruik per warmte-unit bedraagt ongeveer 1 Ampère (20 Watt) voor de 500 ml. en 2 Ampère voor de 1 liter warmte-unit.  De koffer dient bevestigd te worden in de directe nabijheid van een 12 Volts aansluiting (of een 220 Volt omvormer) door middel van de bijgeleverde wandhouder.  Deze aansluiting moet continue van stroom worden voor­zien. De transparante voorzijde van de koffer maakt het mogelijk de gegevens op de displays op ieder willekeurig tijdstip af te lezen. Als bevei­liging is in de aanslui­ting op de koffer een 5 Ampère zekering opgenomen.  

 

Bij gebruik dient elke warmte-unit te worden losgekoppeld en uit de koffer te worden genomen. Om afkoeling buiten de koffer tegen te gaan is  de warmte-unit van een speciaal materiaal gemaakt. De infuuszak kan worden aangeprikt terwijl deze in de warmte-unit blijft. Door middel van het klittenband aan de onderzij­de van de warmte-unit blijft de infuuszak op zijn plaats.  Aan de bovenzijde is de warmte-unit voor­zien van een lus, waarmee deze opgehangen kan worden.

Om de warmte-units kan een drukzak gedaan worden bij gefor­ceerde toediening van infuusvloeistoffen.
De warmte-units kunnen bij vervuiling huishoudelijk worden gereinigd. Wassen in een wasmachine en dergelijke wordt afgeraden.

Tijdens proeven zijn een aantal infuuszakken van de firma Baxter en Braun getest op een temperatuur van 50 º Celsius. Met de resultaten van deze proeven als basis adviseert GeJa bij het opwarmen de Na.Cl. 0.9% (Braun / Baxter) in de warmte-units maximaal 14 dagen tot 40 graden Celsius op te warmen in de omverpakking bij non - PVC infuuszakken. Door dit advies op te volgen kan de infuusvloeistof verantwoord worden toegediend.

In het algemeen wordt het afgeraden om medicijnen in de verwarmde infuuszak(vloeistof) in te spuiten.


TNO Certification uit Leiden heeft als aangewezen instantie het conformiteitsonderzoek uitgevoerd.

Specificaties:

Nauwkeurigheid +/- 1,5 º Celsius  
Gewicht   2,8 kg. Inclusief (2 x 0,5 L) infuuszakken
Voltage   12 Volt gelijkstroom (+/- 15 %)
Stroomverbruik 1 à  2 Ampère per warmte-unit
Zekering  5 Ampère
Kwaliteitsnorm Verplichte CE markering CE-0336
Bedrijfstemperatuur 0 tot + 50 graden Celsius

 

Octrooi rechtnummer : 1015794
Internationaal octrooi verkregen

Fabrikant:

GeJa
Graaf van Lijndenlaan 3
7316 EG Apeldoorn
Tel. : + 31 55  5788788
Fax.: + 31 55  5785104
E-mail : info@warminfusion.com

 

 

Distributeur voor Nederland:

KP Medical BV.
Duwboot 13
3991 CD Houten

Tel: 030 – 634 5 634
Fax: 030 – 634 56 35

Internet:
www.kpmedical.com
Onlinewinkel: www.hulpverleningswinkel.nl
E-mail :
gkeizer@kpmedical.nl

 
 

Distibuteur voor  België, Luxemburg & Frankrijk

N.W.S. bvba
Eksterstraat 35A
B-1703 Schepdaal
Tel.: + 32 (0) 25692536
Fax.: + 32 (0) 25693097

 

 


Warminfusion test
onverwarmde infuusvloeistof

Inloopsnelheid: 28 ml per minuut

Windkracht 4

Buitentemperatuur: 0,0  graden Celcius

 

Warminfusion test
verwarmde infuusvloeistof

Inloopsnelheid: 28 ml per minuut

Windkracht 4

Buitentemperatuur: 0,0 graden Celcius